top of page

Cine Suntem

Faceți cunoștință cu oamenii din spatele proiectului

La Centrul  Social de Psihoterapie gratuită, înțelegem puterea colaborării și importanța construirii unor parteneriate puternice cu psihoterapeuți, organizații, companii și persoane influente care gândesc la fel. Prin intermediul acestor conexiuni valoroase, ne putem amplifica impactul și putem ajunge la un public mai larg.

Psihoterapeuți Voluntari: Am creat un mediu propice pentru ca tinerii absolvenți de psihologie dar și psiho-terapeuți experimentați, să își construiască clientela, donând în același timp cu generozitate, timpul lor pentru cauza noastră.  Echipa noastră de psihoterapeuți voluntari reunește o varietate de medii, experiențe și abordări terapeutice. Ei sunt profesioniști licențiați care au ales să își dedice timpul liber pentru a face o diferență în viețile celor care au nevoie.

Impactul colaborării echipei noastre de bază cu psihoterapeuți voluntari se extinde dincolo de camerele de terapie. În comunitatea mai largă de sănătate mintală din România, implicarea lor ne ajută să construim rețele de sprijin, să transferăm resurse și sa dezvoltam cele mai bune practici din domeniu.  

 

17.png

Psihoterapeuții și Psihologii noștri: 

Psiholog clinician, Hipnoterapeut și Practician NLP

Andreea Roșca - Caloenescu 

IMG_6119.jpg

"Lucrez cu procese terapeutice prin care clienții pot prelua controlul propriei vieți.
Experiența mea include lucrul cu adulți, confruntarea cu dificultăți psihologice,anxietate, depresie, tulburări de somn, somatizări în urma unor traume, adicții, afecțiuni psihiatrice și probleme de sănătate produse în urma stresului în exces. 

Sunt pasionată să ajut oameni să obțină o bunăstare emoțională. Într-un mediu sigur și confidențial, ai libertatea de a-ți explora lumea interioară, în deplină siguranță. Prioritatea mea este să creez un spațiu cald, de colaborare, pentru a eficientiza fiecare întâlnire în parte."

Psiholog și psihoterapeut în terapii cognitiv comportamentale, specialist în terapii scurte și hipnoza eriksoniana

Florinela Patica Rațiu

Florinela Patica Ratiu.jpg

"Te aștept la o întâlnire sincera și autentica, sa depășim împreuna obstacolele cu care te confrunți în prezent. 

 

Vom lucra împreună într-un mediu sigur sa curățam interiorul psiho-emoțional de reziduuri, sa vindecam trauma din trecut și durerea din prezent.

 

Prin introspectie ghidata si exercitiu vei vedea ca lucrurile nu sunt chiar asa dificile cum par, e nevoie doar de putin curaj si un strop de determinare."

Psiholog clinician, Practicant Sandplay Integrativ

Maria Olguta Ene

333609787_1255278415345230_3606464894275799789_n.jpg

"Profesia pe care mi-am ales-o este parte din mine. Este îmbinarea potrivită între a face ceea ce îmi place, a face activitatea la care excelez și a oferi ceva de care societatea are nevoie. Am regăsit în psihologie resurse și idei pentru a însoți cu încredere și blândețe persoanele aflate în dificultate.

Sunt pasionată de crearea unui spațiu de susținere și de non-judecată pentru ca clienții să își exploreze gândurile și sentimentele, și mă angajez să îi ajut să își dezvolte abilitățile și intuițiile de care au nevoie pentru a naviga prin provocările vieții."

Psiholog cu drept de liberă practică autonom în specialitatea Psihologie Clinică, Psihoterapeut cu formare în Psihologie Clinică și Psihodiagnostic și terapeut în formare Terapie Cognitiv Comportamentală. 

Ruxandra Cezara Lazariuc

Ruxandra Cezara Lazariuc.jpg

"Cu o experiență de peste 7 ani în lucrul cu pacienți provenind atât din medii defavorizate cât și în terapii de durata scurtă și medii cu copii și tineri, consider că prin tehnicile și metodele utilizate cât și prin empatie, pot să te ajut să îți reprioritizezi obiectivele și să găsim împreună soluția potrivită pentru tine."

Psiholog clinician și Psiholog de Familie

Petruț Dociu

5b541b93-3043-406f-bab3-49aacbbb1de3.jpg

În ultimii ani a lucrat în mai multe proiecte, cum ar fi lucrul cu copiii din orfelinate, a oferit asistență psihologică în centre de primiri urgențe, a oferit suport psihologic pe linii de call-center pentru persoane cu tulburări de anxietate și depresii. A lucrat timp de 1 an jumatate pe secția de oncologie pediatrică unde a dobândit un apetit pentru acest gen de cazuri, axându-se pe psiho-oncologie si psihoterapia familiilor. "Abordarea mea principala este cea sistemică, mai exact mă focusez pe relațiile clienților întrucât credință mea de baza este că orice fel de simptom psihic este consecință unei relații nefuncționale sau unui comportament nefuncțional, acestea sunt asezonate și cu cbt, mindfulness și somatic experiencing."

Psiholog clinician, CBT Cognitiv-Comportamentală, Hipnoterapie, Abordarea Terapeutica Somatic Experiencing

Daria Bezarău

Daria Bezarau.jpg

"Probabil ați auzit fraza <<Relația pe care o ai cu tine însuți definește modul în care te raportezi la tot ce există în jurul tău>>, însă ce înseamnă a trăi cu iubire de sine, în propriul adevăr poate părea un necunoscut univers, complet în ceață și fără o hartă cu primii pași. Ca psiholog, sunt aici să îți ofer un spațiu de suținere, instrumente necesare, abilități adaptative și contexte de exersare, pe care să le însușești, aplici și generalizezi în viața ta. Îmi doresc să îți fiu o ancoră temporară, prin care să descoperi că tot ce ai nevoie și iubești este în tine."

Psiholog clinician, Psiholog educational, Consilier vocational, Play Therapy, formare continuă in psihoterapii scurte, psihosexologie si art therapy.

Balta Emel

Emel Balta.jpg

"Sunt o persoană empatică, veselă, răbdătoare. Am ales psihologia din pasiunea de a ajuta cât mai mult copii, pentru o generație puternică şi sănătoasă psihic. Pot oferi sesiuni și în limba turcă, atât pentru copii cât și pentru părinții acestora."

Psihoterapeut integrativ și psiholog clinician

Corina Elena Stroe

Corina Stroe.jpg

"Atunci când chemarea se întâlnește cu profesia ceea ce rezultă este doar artă! Fascinația față de comportamentul și mintea umană, dorința și curiozitatea de a afla tot mai mult, m-au făcut în final să aleg această minunată profesie. Scopul meu este acela de a susține oamenii în procesele lor de depășire a dificultăților emoționale, autocunoaștere și creștere, pentru un trai cât mai satisfăcător."

Psiholog, psihoterapeut în supervizare cu formare în psihoterapie integrativă

Valencia Parnete

Parnete Valencia.jpg

"Sunt psiholog, psihoterapeut în supervizare cu formare în psihoterapie integrativă. Scopul meu este să fiu alături oamenilor în procesul de conștientizare a trăirilor și descoperirea de noi modalități de intelegere și gestionare a acestora, identificarea abilităților în depășirea blocajelor și îmbunătățirea calității vieții."

Psiholog Clinician, Psiholog educațional, Consilier vocațional, formare continuă în psihoterapii scurte, psihosexologie și art therapy.

Mihaela Sorina Gheorghe

Mihaela Sorina Gheorghe.jpg

"Mi-am dorit să fac parte din această echipa de oameni minunați și să ajut.

Grupurile de suport psihologic ajută mult și cred că experiență mea că și psiholog și terapeut, ar aduce un plus pentru centru. Te aștept la Centrul Social de Psihoterapie să ne cunoaștem. :)"

Psihoterapeut Integrativ si Consilier parental acreditat, NLP Master Trainer.

Elena Ruxandra Boban

IMG_6118.jpg

"Pentru mine, a susține oamenii în a deveni cea mai bună versiune a lor, este o mare onoare și bucurie. Cred că, la un moment dat în viață, fiecare om este încercat sau trece prin anumite probleme al căror răspuns se află dincolo de orizontul sau. Fie că vorbim despre dificultăți emoționale, experiențe mai mult sau mai puțîn traumatice, doliu, consiliere parentală, te invit în cabinet să descoperim împreună cum îți poți extinde perspectivele și cum poți găși soluții creative pentru gesionarea acestor provocări. În practică mea, folosesc metode și tehnici adaptate fiecărui client în parte, căci fiecare om este unic. Pun mare accent pe autenticitate, căldură, susținere, într-un mediu în care creșterea și vindecare pot avea loc. Doar atunci când ne eliberăm de bagajul din trecut, putem deveni oameni mai buni, mai conștienți si mai ancorați in călătoria numită Viață!"

Psihoterapeut și psiholog clinician

Andrei Dincă

Andrei Dinca.jpg

"Scopul meu este să fiu alături oamenilor în procesul de conștientizare a trăirilor și descoperirea de noi modalități de intelegere și gestionare a acestora, identificarea abilităților în depășirea blocajelor și îmbunătățirea calității vieții."

Psiholog clinician, Psihoterapeut în formare

Elena Şerban

Elena Maria Serban.jpg

"M-am alăturat acestei echipe datorită valorilor comune pe care le împărtășim: respect pentru ființa umană, empatie, generozitate, incluziune, comportament civic, responsabilitate.

Atunci când o persoană se confruntă cu experinețe de viață cu puternic impact emoțional, de multe ori se simte pierdută, singură, deconectată. Rolul meu de profesionist în sănătate mintală este acela de a-mi sprijini clienții într-un proces de reconectare atât cu sine (la propriile nevoi, dorințe, aspirații și resurse), dar și cu ceilalți.

Într-o atmosferă de acceptare și cu preocupare empatică pentru experința unică a fiecăruia, îmi propun sa-i angrenez pe clienți în identificarea acelor resurse și instrumente ce le vor fi de folos în gestionarea dificultăților cu care se confruntă."

Psiholog clinician, Psihoterapeut sistemic de cuplu și familie

Ioana Botez

Ioana Botez.jpg

"Numele meu este Ioana Botez și sunt psihoterapeut de cuplu și familie și psiholog clinician. Lucrez de peste 15 ani cu oameni din medii socio-economice și culturale diverse care au nevoie și doresc să schimbe ceva în bine la ei ca indivizi, parteneri de cuplu, părinți sau profesioniști. Experiența mea profesională a început in mediul non-guvernamental, unde am furnizat asistență psihologică victimelor traficului de ființe umane, a continuat cu o tranziție către mediul privat unde am oferit suport psihologic și mediere culturală lucrătorilor asiatici în România și s-a consolidat cu începerea de intervenții psihologice sistemice în mediul educational privat. Lucrez atât cu copii, cât și cu adulți, în format psihoterapeutic individual, de grup și/sau de cuplu/familie. Practic psihoterapie sistemică de cuplu și familie, iar în cadrul terapeutic susțin omul din fața mea, care este expert în propriile sale experiențe de viață cu expertiza mea psihoterapeutică."

Psiholog clinician și psihoterapeut adlerin

Ştefania Liana Hiohi

Hiohi Stefania Liana.jpg

"Am intrat în acest proiect din dorința de a-i ajuta pe cei în suferință să poată accesa și o altă realitate a vieții. Relația cu fiecare persoană care întră în cabinet este specială, iar experința sa de viața își pune amprenta într-un mod unic asupra sa. Sunt atestată de Colegiul psihologilor din România din anul 2008, însă în specializarea psihoterapie adlerină și psihologie clinică sunt din 2016. În ultimii ani am lucrat cu copii adoptați ce proveneau din sistemul de protecție, aceștia experimentând de-a lungul vieții diferite forme de abuz ( sexual/emoțional, fizic). De asmenea, am lucrat cu adulți ce se confruntau cu diferite forme de depresie/anxietate."

Psiholog clinician

Talida Faur

b36a935a-ef38-4077-8d43-2c79e021d16c.jpg

"Să ceri ajutor atunci când întâmpini provocări în viață ta, este un act de curaj, asumare și maturitate. Mă bucur să te cunosc, om minunat și îmi iau responsabilitatea să te însoțesc pe acest drum către ține însuți/însăți! Pentru asta, îmi doresc să creez un spațiu  sigur și de încredere pentru ține, în care îmi aduc respectul, empatia, integritatea, cunoașterea și experiență mea de psiholog clinician și psihoterapeut, dar și de om cu suflet, alături de alt suflet."

Psiholog clinician 

Alexandru Iordache

2d5b5966-b519-4365-b386-b87f482def7d_edi

"Profesorii care m-au îndrumat în profesia de psiholog mi-au oferit o perspectivă cuprinzătoare asupra metodelor de evaluare şi tratament. În lucrul cu beneficiarii mă ghidez, în principal, după principiile terapiei cognitiv-comportamentale, şi colaborez strâns cu aceştia pentru a găsi împreună cele mai adecvate răspunsuri şi soluții la problemele cu care ei se confruntă."

Psiholog, Pshihoterapeut

Delia Aldescu

936a6ff2-7802-4fd1-9ac8-b54bd325c413_edi

"Sunt psiholog specializat în psihoterapie. Am urmat un master în tehnici de comunicare și influență socială și un master în programare neurolingvistică. Practic psihoterapia de 15 ani și sunt specializată în Terapie sistemică de familie și cuplu, Hipnoză clinică și Terapie Ericksoniană, Psihoterapie Transgenerațională, Psiho-oncologie. Sunt entuziasmată să fac parte dintr-un grup de oameni frumoși și dornici să evoluăm împreună și darnici să-și ofere ajutorul. Indiferent pe ce cale ai ajuns aici, există un motiv pentru care ai venit, chiar dacă nu este unul plăcut și nu îți este ușor să vorbești despre el. Promit că îți voi fi aproape pe tot parcursul procesului de destăinuire, schimbare și responsabilizare."

Psiholog clinician

Diana Barsa

895dd7a1-fe78-4858-99dc-10d07d0a2330.jpg

"Sunt psiholog clinician pasionat și dedicat să vă însoțesc în călătoria către sănătatea mentală și bunăstare. Înțeleg că fiecare persoană are propria sa poveste, iar în colaborarea noastră, acest aspect este central. În timpul ședințelor, vom lucra în echipă pentru a identifica resursele și strategiile potrivite pentru dvs. Vom explora aspectele care vă împiedică să atingeți potențialul maxim și vom dezvolta instrumentele necesare pentru a depăși obstacolele. Scopul meu este să vă ajut să dobândiți claritate, să vă recâștigați controlul și să vă îmbunătățiți sănătatea mentală și emoțională."

Psihoterapeut relațional pentru copii, cuplu și familie

Cristina Vlădescu

IMG_9734.JPG

"Un pas mic de curaj este întodeauna un loc bun, de unde să începem! Sunt aici pentru a vă cunoaște și a vă fi alături, de-a lungul drumului pe care îl aveți de străbătut în prezent, pentru a depași obstacolele cu care vă confruntați și a vă cunoaște și accesa resursele personale. 

Am un stil colaborativ de lucru și apreciez mult perspectiva holistică, ce abordează armonizarea tuturor dimensiunilor vieții noastre: fizice, emoționale, spirituale și mentale."

Psiholog clinician

Cristina Huiban

676d3833-4931-4542-9383-27ddf19f934e_edi

"Am ales să să colaborez cu Centrul Social de Psihoterapie pentru a putea ajunge la cât mai mulți oameni ce au nevoie de suport emoțional. Oameni ce trec printr-un moment mai dificil, oameni ce caută răspunsuri la întrebări și mai ales oameni ce vor să își înțeleagă povestea vieții și vor că de acum înainte să fie naratorul propriei lor povești. Nevoile noastre s-au dezvoltat de-a lungul anilor, dar nu mereu știm să le exprimăm într-un mod potrivit. De aceea, în cabinet învățăm care sunt aceste nevoi personale, cum anume le manifestăm într-un mod sănătos și cum ne ajută acest lucru la scrierea poveștii noastre."

Psiholog clinician in supervizare si psihoterapeut in formare pe terapia cognitiv-comportamentala si hipnoterapie

Minodora Panescu

IMG_9735.JPG

"Sunt psiholog clinician în supervizare și  psiho-terapeut în formare pe terapia cognitiv-comportamentală și hipnoterapie. 

Mă consider o persoană empatică, onestă unde confidențialitatea și respectul fac parte din valorile mele de baza că om, apoi că terapeut. Suntem bine cu noi atunci când știm cine suntem și ce ne dorim. Asta înseamnă că autonomia și libertatea interioară se recapăta prin descoperirea identității și voinței."

Psiholog clinician, consilier vocațional și consilier de dezvoltare personală

Daniela Tudosie

e0f7cfd8-ba69-4c82-bfac-0bd0816dbd20_edi

"Cred în firescul personal şi în frumusețea revenirii la el. Asta pentru că firescul (acea autenticitate căutată de mulți), aduce așezare și creează un spațiu de tihnă în care tensiunea psihică rămâne la cote rezonabile și în care există sentimentul continuității de a fi. Cunoașterea de sine este cea care te pune în contact cu resursele proprii și cu potențialul tău. 

 

Ce să aştepţi de la mine? Un ghid care te însoțește pe cel mai potrivit traseu pentru ține. Călătoria spre propria cunoaştere – cu posibilele sale provocări – este o ocazie de a descoperi locuri interioare pitoreşti şi de a te bucură de ele."

Psiholog clinician în supervizare, Psihoterapeut cu formare în psihoterapia psihanalitică

Vlad Bodnariu

Screenshot 2024-03-06 at 17.11.09.png

Psiholog clinician în supervizare, psihoterapeut cu formare în psihoterapia psihanalitică, centrată pe abordarea psihanalitică relațională Pornind dintr-un loc al respectului fundamental pentru complexitatea și unicitatea fiecărei minți, îmi doresc să ofer un spațiu terapeutic unde iluminarea tiparelor și forțelor ce ne modelează gândurile, sentimentele și acțiunile permite creșterea transformatoare. Scopul meu este nașterea unui experiențe colaborative în cadrul căreia putem explora procesele inconștiente, dinamica interpersonală și trăirile adânci ce stau la rădăcina dificultăților din prezent. Prin introspecție, interpretare și dialog putem hrăni conștiința de sine și schimbarea psihică durabilă. 

Psiholog clinician și Psihoterapeut

Vlad Fiscutean

Screenshot 2024-03-06 at 17.15.16.png

"Sunt psiholog clinician și psihoterapeut, iar abordarea mea este ancorată în credința că o evaluare și un diagnstic corect este esențial pentru conceptualizarea unei soluții psihoterapeutice eficiente. Diagnosticarea bună se bazează pe cele mai robuste date științifice de care dispunem în prezent, la care se adaugă "arta" de a observa lucrurile în profunzime și de a integra toate elementele tabloului clinic. Practic terapia cognitiv-comportamentală, ținând cont și de abordările altor tipuri de terapii precum cea ericksoniană sau psihanaliza. Am o largă experiență în psihometrie și construcția de instrumente de diagnostic psihologic și sunt românul care a contribuit la dezvoltarea internațională a programului TEDx al celor de la TED.com"

Psiholog și Psihoterapeut

Carmen Nițu

Screenshot 2024-03-06 at 17.21.09.png

"În calitate de terapeut, abordez fiecare client cu empatie, respect și lipsă de judecată. Cred cu tărie în puterea relației terapeutice și în colaborarea dintre client și terapeut în procesul de auto-cunoaștere și creștere personală. Astfel, prin rolul meu îți voi oferi sprijin, îndrumare și un spațiu sigur pentru a-ți atinge obiectivele și pentru a-ți explora potențialul de schimbare. Consider terapia ca fiind un proces intim, o călătorie a inimii și a minții, bazată pe explorarea și înțelegerea profundă a propriilor experiențe, gânduri și emoții, în care fiecare pas este o descoperire și o eliberare."

Psiholog și Psihoterapeut

Screenshot 2024-03-06 at 17.24.58.png

"Sunt psiholog clinician și psihoterapeut cognitiv-comportamental în formare. Cred că rolul meu este să-l ajut pe cel din fața mea să fie mai conștient de el însuși și să descopere soluții cât mai eficiente pentru pentru problemele personale."

bottom of page